COCREO Barcelona

Extraescolars d'Innovació, Agile Learning i Autoconeixement

Com Treballem aquestes Preguntes?

Seguim un procés d'Aprenentatge Àgil (AgileLearning) per dissenyar el programa de cada sessió tot/es els/les participants conjuntament. En comptes de predeterminar i fixar amb antelació quin projecte o activitat es realitza en cada sessió, la seva ideació forma part de l'aprenentatge del grup.

Usem un procés en quatre fases:

IDEAR

+Investigamos los intereses, pasiones y ideas de l@s participantes. Nos preguntamos: ¿Qué es lo que siempre quise aprender/saber/haver/probar/descubrir? Ideamos juntos con todo el grupo qué proyectos nos entusiasman. Todas la ideas están bienvenidas!Nos encanta todo lo que es improbable y diferente, y apoyamos a cada uno de los participantes a perseguir sus ideas hasta donde quieran, porque es ahí que nos espera el aprendizaje más profundo y la innovación más intensa! 

DISSENYAR

+Con herramientas sencillas que promueven la intencionalidad, la comunicación y la auto-consciencia diseñamos las sesiones y el desarrollo de nuestros proyectos. De una manera lúdica planeamos, priorizamos y coordinamos como materializar nuestras ideas, mientras practicamos el trabajo en equipo y la proactividad.  

COCREAR

+ La fase de cocreación es cuando todos y todas trabajan en sus proyectos y sus actividades. Dependiendo de qué surgió de las fases anteriores puede haber proyectos individuales y/o colectivos, actividades que continúan varios días y otras que sólo suceden en un día. Puedes ver más en la sección de 'ejemplos' 

COMPARTIR

+ Cerramos el día con una reflexión junt@s, en la cual compartimos qué hicimos, cómo nos sentimos, qué nos gustó y que queremos mejorar para la próxima semana. Así aseguramos que damos sentido a nuestro aprendizaje. 

Exemple

Quines Capacitats Practiquem?

DIVERSITATTreballem amb grups d'edats mixts, d'entornos diferents i amb facilitadors de cultures diferents. Ensenyem a treballar amb la unicitat de cada persona i veiem la diversitat com una fortalesa del grup.

IDIOMES Els idiomes són eines per a poder col·laborar amb equips diversos. Integrem activitats en anglés d'una manera lúdica en cada sessió.

PROACTIVITATL'Agil Learning ens convida a actuar i auto-organitzar-nos com a grup. En comptes d'esperar la solució d'un adult, explorem les nostres pròpies idees i aprenem mitjançant prova i error.

COMUNICACIÓCom a capacitat clau per a la col·laboració. Involucrant  la 'comunicació no violenta' practiquem el fer-nos entendre, escoltar-nos i arribar a acords.

APRENDRE A APRENDREExperimentem amb molts estils d'aprenentatge per a veure que ens serveix, en quina situació i amb quin repte, i per a entendre que hi ha moltes maneres d'aprendre algun cosa!

EMPATIA Quan tots/es fem l'a agenda junts/es, tenim que empatitzar amb les necessitats d'un altre/a. En comptes de tindre un adult que mana, escoltem ho que vol cadascú/na, i per què ho vol, i trobem compromisos que serveixin al grup. 

INNOVACIÓ Una capacitat innata dels infants que poden explorar sense límits en aquest entorn. No cerquem la resposta 'correcta', cerquem les mil possibles respostes i gaudim provant totes les opcions possibles per a després avaluar junts/es què ha funcionat.

AUTONOMIA Creguem un espai en el qual els jovents practiquen demanar ajut quan ho necessiten, i experimenten i proven quan no ho necessiten. Com a facilitadors/es oferim 'el màxim suport amb la mínima interferència'.

On i Quan ho fem?

  • Dimecres, 17:30h a 19:00
  • Can Ricart, Poblenou, Sala 'Taula Pere IV'
  • Per a joves a partir de 6 anys

 

FACILITADORS

Pia és alemanya i fundadora de CoCreo. Després d'anys treballant amb escoles a Àsia, es va adonar que tots els directors, professors i pares que va conèixer estaven en cerca d'alguna cosa diferent a l'educació sense saber com materialitzar-ho. Als Estats Units i América del Sud va trobar al final a les persones que sí sabien com crear una educació nova i va decidir dedicar-se a temps complet a aquest tema. La seva visió és una educació que recolza a cada persona a créixer personalment, descobrint i desenvolupant el seu potencial individual de manera respectuosa. Per a ella, aquest procés és clau per poder aprofitar el potencial que tenim col·lectivament com a humans al segle 21. 

COST

COCREO treballa amb el concepte de Preu En Escala (Sliding Scale). Això significa que en comptes de determinar un preu fix, et proposem un rang amb un preu mínim. Et convidem al fet que triïs la teva contribució dins d'aquest rang, considerant el teu propi pressupost i el valor que aquesta extraescolar i el treball dels facilitadors/es està creant en la teva vida.

El rang que et proposem per a aquest extraescolar és el següent:

1.5 hores per setmana = 6 hores per mes

45 - 65€ per mes

¡UNEIX-TE ARA!